sâmbătă, 3 octombrie 2015

Renunta.


Uneori este mult mai bine sa renunti la ganduri, amintiri, la vise, la regrete, renunta la posibilitatea unui ''cum ar fi fost daca?''.  Renunta chiar si la acea parte din suflet in care iti gasesti neimplinirea. Sufletul oricum se regenereaza cu orice emotie sau traire noua. Renunta chiar daca esti obosit de atata asteptare. Desi este gresit spus ca astepti, nu poti astepta pe cineva sau ceva ce nu se intoarce niciodata. Renunta sa mai retraiesti momente din ultima iarna petrecuta impreuna. Aprinde o tigara, lasa telefonul de-o parte, oricum nu mai suna, si incearca sa iti muti toate gandurile intr-un sertar pe care stii ca nu-l vei mai deschide nicicand. Stiu, esti satul de atata iubire si de faptul ca ai crescut si ai vazut ca nu esti chiar atat de Superman pe cat te crezi, insa ai fost candva eroul ei, si ai realizat asta prea tarziu. Renunta sa mai speri, invata sa traiesti fara ea chiar daca o vei iubii in fiecare secunda din viata ta. Renunta  la ideea ca o vei mai avea, tu singur ai aruncat-o in bratele disperari, tu singur ai impins-o catre alte perechi de brate, si alea nu sunt ale tale. Renunta pentru ca ea e surda la toate declaratiile tale, toata durerea pe care i-ai provocat-o a facut-o sa fie imuna la tot ceea ce ii spui sau ii dovedesti.  
Renunta asa cum a facut-o si ea, a trecut peste chiar daca tu esti inca aici. Ai fost un idiot atunci cand o aveai si esti un idiot si acum, degeaba esti suparat pe ea, a preferat sa treaca peste tine, nu a ramas pe loc iubind o amintire. Renunta odata la ideea de a forta prezentul sa il aduci in favoarea ta, nu va fii niciodata si-n favoarea ei, pentru ea esti doar intruchiparea dureri. Renunta la prezentul care nu va mai apartine de mult, resemneaza-te, ai avut ceva ce azi iubesti prea tarziu si prea mult. 
Pastreaza acea iarna in mintea ta ca pe cel mai frumos anotimp trait candva, si accepta ca nu ai iubit o masca, ci o femeie care a fost plina de tine fara ca tu sa vezi sau sa simti, ai avut o femeie care s-a dezbracat de tot si s-a aratat asa cum era ea, plina de sperante si asteptari, dornica sa fie iubita, rasfatata si fericita. 
Unii oameni intra in viata noastra doar ca o fericire temporara, nimeni nu ne apartine si pe nimeni nu o sa avem o eternitate, chiar daca tu acum simti ca o iubesti pana la infinit si inapoi, de un infinit de ori. 
Trebuie sa invatam ca tot ce e pierdut, e pierdut definitiv, si ce rost mai are sa ne amintim ceva ce nu o sa mai avem niciodata? 
Renunta la ea, renunta la voi din amintirile tale, dar nu renunta niciodata sa o iubesti. 


''- Ce faci toata ziua?
 - Te iubesc!
 - Te voi mai vedea? 
 - Cand te vei privi in oglinda...''

Niciun comentariu: