duminică, 11 octombrie 2015

Am obosit.

La un moment dat obosesti. 
Obosesti sa speri. 
Obosesti sa te gandesti. 
Obosesti sa visezi. 
Obosesti de dor.
Obosesti de atata iubire. 
Stiu, cand iubesti cu adevarat, nu obosesti. Dar cand iubirea tinde un pic spre injosire este cazul sa iei masuri. Este cazul sa realizezi ca usor-usor iti scade respectul de sine. Este cazul sa realizezi ca in lumea asta exista milioane de oameni si printre ei se afla persoana careia ii vei respira in ceafa, restul vietii tale de acum incolo. 
La un moment dat obosesti si este cazul sa tragi linie intre trecut si prezent. Este cazul sa realizezi ca trecutul face parte doar din gandurile tale, nu si din prezentul tau. Este cazul sa realizezi ca trecutul te foloseste pentru orice rana usor deschisa, facand din tine un pasament care nu doare si usor de indepartat. 
La un moment dat obosesti si realizezi ca iubirea nu ofera garantii, ea doar se transforma in amaraciune, pentru ca cu timpul moare fiecare fluture din stomac. 
La un moment dat obosesti sa vezi ca si-a mutat domiciliu in spatele pleoapelor tale, si locuieste in visele tale, desi in realitate fuge de tine ca de dracu' . 
Mi-am dat seama ca nu timpul rezolva lucrurile, ci oamenii pe care ii intalnim, oamenii pe care ii luam de mana si traim noi si noi experiente. 

Am obosit si este momentul potrivit sa ma trezesc din rutina si din amorteala sufletului, sa-mi evaluez viata, cu tot ceea ce inseamna ea: esecuri, fericire, tristete si oameni. Este timpul sa am un moment de sinceritate cu mine insumi, moment pe care de cele mai multe ori il amanam pentru ca alegem sa ocolim realitatea, nu sa o acceptam.

Chiar daca este toamna, este doar un alt anotimp care mi-a oferit o alta iubire, iubire cu care m-a obisnuit fiecare anotimp. Chiar daca este toamna si ai obosit, este frig, predomina ploaia, nostalgia si dorul. Insa menirea noastra pe lume este sa traim noi si noi inceputuri pana cand ne oprim in fata iubirii care a asteptat sa intre in viata noastra. Nu ne luam ''adio'' niciodata de la cineva, oamenii vin si pleaca din viata noastra, orice inceput are si-un sfarsit.  Ai obosit? Ia-o de la capat, fii fericit, iubeste, traieste, este cel mai bun lucru pe care il poti face, si realizeaza ca nu poti cere totul pentru a te bucura de viata, ci ti s-a dat o viata pentru a te bucura de toate.

Punct si de la capat.

Niciun comentariu: