miercuri, 22 ianuarie 2014

Viata bate filmu'       
Traim in Era in care:

  • oamenii deschid gura doar pentru a tipa. 
  • oamenii nu stiu sa ridice mana pentru a mangaia. 
  • zambetele false au un miros fad de minciuna. 
  • oamenii nu mai intind mainile pentru a ajuta, ci doar pentru a lua. 
  • era vremurilor in care mastile permanente sunt mai cautate decat fardurile temporare.
  • oamenii nu mai apreciaza un simplu si banal ,,Te iubesc'', dar se excita cand primesc un parfum. 
  • oamenii sunt tot mai greu de cunoscut. 
  • traim in Era in care suntem trantiti si nu ridicat, criticat si nu apreciati, raniti si nu imbratisati...
  • traim si oferim fara a primi nimic la schimb, nici macar o multumire.
  • traim in secolul XXI, dar ne ia sapte ore sa salvam niste oameni, si permitem inconstientei sa-si faca damblaua, permitand unora sa conduca in stare de ebrietate, lasand in urma sase morti. 

Trist insa din pacate, lista de mai sus poate continua, chiar daca revolta mea nu schimba nimic. Rapiditatea cu care raul ia amploare, ma face sa reflectez mai mult asupra mea. Voi abandona scrisu' pret de-o vreme, in detrimentul cunoasterii de sine. Inainte de a mai scrie, vreau sa cred ca sunt capabila sa ma citesc pe mine, vreau sa cred ca ma pot diseca litera cu litera, iar la sfarsit sa reprezint un tot unitar pentru mine, nu pentru altii care abia asteapta sa te calce in picioare, iar apoi sa te recicleze doar pentru ca termenul de valabilitate ti-a expirat, iar produsele noi de pe piata au inaintare. Vreau sa incetez sa mai caut raspunsurile unui trecut incert, trecut care de fapt nu mi-a apartinut niciodata, in lumea asta oricum totul se pierde, nimic nu ramane. Trebuie sa invatam sa traim, sa suferim, sa iubim, sa plangem, sa urlam, sa iertam, dar sa TRAIM. Pana la urma, asta e tot ce iti ramane, un geamantan plin de amintiri. Amintiri frumoase si urate, triste si vesele, indragostite si tradate, neintelese si transparente, mii si mii de amintiri. Viata este plina de oameni care vin si pleaca, unii iti lasa ceva, altii iti iau.

Asculta! Adulmeca! Gusta! Pastreaza totul, dar nu uita sa lasi o bucatica din tine pe oriunde treci! Este mare lucru sa ramai omul de care lumea isi aminteste zambind.
Hai sa uitam de oamenii care-ti intorc spatele atunci cand ai nevoie de ei, de prietenii care de multe ori par doar simple cunostinte, de iubirile pentru care ti-ai sacrificat clipe din viata, dar care te denigreaza cu o mare usurinta, uitand de momentele in care cu tine se futeau si le erai intreaga lume, invatandu-le sa spuna primul ,,te iubesc''. Cred ca lumea ar fi mai buna, daca oamenii  s-ar axa macar cinci minute pe zi asupra lor.

Mi-e dor de lucruri mici, marunte si simple, pentru ca lucrurile marunte pastreaza putin din oamenii ce le-au atins, in ele. Mi-e dor sa ma bucur de nimic. 

Traieste azi, maine-le este doar o incertitudine.


2 comentarii:

Brandusa spunea...

Pana "te regasesti" cum iti doresti tu, desi parerea mea este ca esti perfecta, vino sa te tin intr-o imbratisare de femeie matura si trecuta nitel prin experiente in genul asta.

...chicotesc si ti-as ciufuli cu drag si in joaca nitel, asa cum ii fac si fiicei mele cand intra in stari de revolta, si ti-as spune ca viata e atat de scurta, incat nu merita decat traita. Da, traita cu placere si cu pofta de ea. Dar na, am realizat si eu asta cam tarzior, degeaba m-or sfatuit altii :).

Nuante de gri spunea...

Esti un om necunoscut, dar care ma considera perfecta, iar pentru asta iti pot oferi multumurile mele sincere. Da, trebuie sa ma regasesc, dar tu stii unde ma gasesti. Te imbratisez cu drag!