vineri, 8 februarie 2013

Ce bine ar fii daca...


Ce bine ar fii daca viata ne-ar intreba daca suntem sau nu pregatiti de-o nenorocire.
Ce bine ar fii daca viata ne-ar oferi un preaviz sau un avertisment , in care ne-ar spune ca un necaz este pe cale sa ne prabuseasca intregul universul.
Ce bine ar fii daca viata ne-ar intreba daca e prea devreme sau prea tarziu sau daca e bine sau rau.
Ce bine ar fii daca viata ne-ar  intreaba daca vom suporta sau nu  sau daca suntem pregatiti sau nu sa pierdem tot ce avem.
Ce bine ar fii daca viata ne-ar intreba cat de mult depindem de cineva sau cat de lipiti sufleteste suntem de anumiti oameni.
Ce bine ar fii daca viata ne-ar intreba daca suntem suficienti de puternici sa trecem printr-o perioada de deceptie.
Ce bine ar fii daca viata ne-ar intreba cat am ras inainte sa ne faca sa planga sau cand ne-am bucurat inainte sa ne arunce in bratele tristetii.
Ce bine ar fii daca viata ne-ar intreaba daca meriti sau nu sa fii ranit, batjocorit sau umilit, tradat parasit sau judecat.
Ce bine ar fii daca viata ne-ar intreba ce am facut bine si ce am facut rau.
Ce bine ar fii daca viata ne-ar intreba daca suntem pregatiti sa traim intr-un alt loc sau daca suntem pregatiti sa renuntam la vise sau la drumul ales atunci cand viata isi schimba brusc directia de mers si te smulge din locul in care sufletul tau se simte ca acasa.
Ce bine ar fii daca viata ne-ar intreba cate am sacrificat pentru a avea un ceva, atunci cand te pagubeste de tot ce ai agonist.
Ce bine ar fii daca viata te-ar intreba cat de fericit ai fost sau daca ai fost vreodata inainte sa te condamne la nefericire.
Ce bine ar fii daca viata te-ar intreba daca ai apucat sa traiesti sau daca ai apucat sa iti traiesti o parte din vise.

Ce bine ar fii daca viata ne-ar intreba....Insa nu, viata nu ne intreaba niciodata nimic, nu tine cont de cine esti sau de ce ai facut bine sau rau. Ea doar iti da un test de supravietuire, o lovitura si te lasa sa te descurci.
Tot ce iti ofera viata sunt sub forma de lectii, unele mai blande altele mai dure. Cert este un lucru : nu vom stii niciodata unde vom ajunge sau cat ne vor schimba loviturile primite.

Viaţa, drumurile, loviturile si oamenii ei, te pot îndeparta sau te pot apropia de tine... totul tine doar de alegeri.
.

2 comentarii:

Holy Sinner spunea...

Ce bine ar fi daca...nu ar mai fi daca !Toate absurditatea conditiei umane se reflecta in acest cuvand damnat.

Nuante de gri spunea...

Din pacate da...!